Dveri predstavile svoju verziju "mini Šengena" 1Foto: J. Z. T.

Predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je danas „Savindanski proglas“ kojim taj pokret poziva na uspostavljanje „srpskog mini Šengena“, odnosno čvršće ekonomske i svih drugih oblika saradnje Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ta politička ideja „prirodan, logičan i interesni“ oblik povezivanja Srbije, RS i Crne Gore u prvoj fazi, kojima bi se u drugoj fazi eventualno pridružile i BiH i Severna Makedonija.

„Već nekoliko meseci je aktuelna ideja o mini Šengenu i integracijama sa Albanijom i Severnom Makedonijom. Postavljamo pitanje zašto su preskočeni RS, Crna Gora i zašto se ide u integracije najpre sa Albanijom i Severnom Makedonijom“, naveo je Obradović.

Po njegovim rečima, ideja o „srpskom mini Šengenu“ predstavlja osnov za ekonomski i svaki drugi društveni boljitak država i naroda na ovim prostorima.

„Potpuno smo otvoreni za komunikaciju o toj ideji sa političkim činiocima u Srbiji, RS i Crnoj Gori iako je za njenu realizaciju verovatno potrebna smena korumpiranih političkih elita koje se već 30 godina nalaze na vlasti u sve tri zemlje“, kazao je lider Dveri.

Komentarišući trenutna dešavanja u Crnoj Gori, Obradović je ocenio da je na delu „kontinuirani zajednički rad Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića na pokušaju zaustavljanja litija i grafitne revolucije srpskih trobojki u Crnoj Gori“.

„Oni su svakodnevno u zajedničkoj vezi preko Vladimira Bebe Popovića i planiraju incidente kako bi skrenuli pažnju javnosti sa bunta naroda. Vučić je uplašen da se to događanje naroda na prelije u Srbiju. On već osam godina koliko je na vlasti, podržava političke aktivnosti Mila Đukanovića u Crnoj Gori. Zato je interes svih građana Srbije i Crne Gore da oba režima u paketu padnu s vlasti“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari