Dveri: Priveden odbornik iz Kuršumlije zbog snimanja sednice školskog odbora 1Foto: Logo

Odbornik Dveri iz Kuršumlije Oliver Milosavljević priveden je zbog toga što je, kako je saopšteno, snimao na sednici školskog odbora Osnovne škole „Miloje Zakić“ u tom gradu, saopštio je danas taj pokret.

Dveri su navele da nije jasno zbog čega se to dogodilo, s obzirom da je sednica najavljena kao otvorena i javna i ocenile da nije bilo osnova za njegovo privodjenje zbog snimanja.

„S obzirom da je nakon Beograda, Kuršumlija prvo mesto u Srbiji u kome su pokrenuti protesti ‘1 od 5 miliona’ i da je Oliver jedan od pokretača i član Glavnog odbora Dveri, te da je sednica koju je snimao javna, ovo privođenje nije ništa drugo do politički pritisak i pokušaj zastrašivanja“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je to još jedan pokazatelj neophodnosti normalizacije prilika u Srbiji i potrebe za pokretanjem dijaloga.

„Ako jedan dan imamo poziv predsednika na fizički obračun sa liderima opozicije, a drugi dan privodjenje opozicionog odbornika ne možemo govoriti o normalnoj atmosferi u društvu, već o sve gorim pritiscima i promociji nasilja“, dodaju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari