Dveri: Ustavni sud da poništi izbore 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da Srbiji nisu potrebni ni novi građanski sukobi, niti strani posrednici, već da je najbolje da državne institucije rade svoj posao i da Ustavni sud Srbije donese svoj stav o, kako tvrdi, lažnim, nedemokratskim i protivustavnim izborima.

Obradović je, reagujući na izjave funckionera Srpske napredne stranke Nebojše Stefanovića i Maje Gojković posle njegove inicijative Ustavnom sudu Srbije, ocenio da je najveći strah vlasti u tome da Ustavni sud Srbije smogne snage i nezavisnosti da poništi kompletan izborni proces na svim nivoima.

Oni sada grozničavo rade na tome da se Ustavni sud Srbije proglasi nenadležnim, kao u slučajevima antiustavnih briselskih sporazuma, zakona o smanjenju penzija, leks specijalisa o Beogradu na vodi ili svih do sada podnetih ocena ustavnosti nedemokratskih izbora, ukazuje Obradović u pisanoj izjavi.

Vladajući režim, naveo je on, ubio je demokratiju i ukinuo slobodu medija i izbora do te mere da niti u jednom parlamentu u Srbiji više nema opozicije, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa.

Nezadovoljstvo u narodu je ogromno i ono više ne može da se kanališe kroz medije ili institucije već se izliva na ulicu, upozorio je Obradović i naglasio da nema drugog načina za izlazak iz krize izuzev poništavanja izbora, formiranja prelazne Vlade i novih izbora nakon određenog perioda slobode medija.

Vlast to svakim danom sve više shvata i pokušava da taj scenario izbegne po svaku cenu, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari