Dveri usvojile Deklaraciju i zajednički stav o KiM 1

Povodom 100 godina od prisajedinjenja Bačke, Baranje, Banata i Srema Kraljevini Srbiji Sabor pokreta Dveri usvojio je saborsku Deklaraciju i zajednički stav o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, povodom stogodišnjice prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji iz Dveri je istaknuto da je prisajedinjenje Vojvodine Srbiji jedna od najvažnijih nacionalnih pobeda u srpskoj istoriji.

Kako se dodaje, a po pitanju aktuelne situacije na KiM Sabor je potvrdio sledeće: Srpski pokret Dveri podržava opravdane interese i borbu srpskog naroda na KiM za normalan život i očuvanje KiM u sastavu Srbije. Takođe, traže da se pod hitno sazove sednica NSRS na temu stanja na okupiranom Kosmetu, a zahtevaju od svih Srba sa KiM da napuste ilegalne organe u Prištini.

Oni su pozivali državne organe Srbije da traže vanrednu sednicu SB Ujedinjenih nacija na temu aktuelne situacije na Kosovu.

Sabor Srpskog pokreta Dveri jednoglasno je usvojio i izveštaj o radu Glavnog odbora i usvojio izmene i dopune Statuta Pokreta, dodaje se u saopštenju.

Na Saboru je, kako se navodi, razmatrana i aktuelna politička situacija, te najavljena organizacija obeležavanja 20 godina Dveri u januaru i organizacija izbornog sabora Dveri sledeće godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari