Foto: Logo Dveri

Dveri su u saopštenju navele da izjava ministar spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je razgraničenje zvaničan predlog srpskih vlasti o rešenju kosovskog pitanja, ali da nije precizirano gde bi išla linija razgraničenja, pokazuje da su bili u pravu kada su upozoravali da ta vlast želi da podeli teritoriju i da daje „naše za naše“.

„Predlog o razgraničenju je izuzetno štetan po nacionalne interese i predstavlja odricanje od dela naše teritorije. Podsećamo da južno od Ibra živi veliki broj Srba i da se tamo nalaze vrlo značajna prirodna i kulturna blaga Srbije i naše svetinje“, ističu iz Dveri.

Ta stranka je upozorila vlast da bi bilo kakvo razgraničenje sa kosovskim separatistima predstavljalo grubo kršenje Ustava, Rezolucije SB 1244, i da predstavlja direktnu izdaju nacionalnih interesa i podleže krivičnoj odgovornosti.

Kako su ocenili, „očigledno“ je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na tajnim pregovorima sa Tačijem već sve dogovorio, a da Ivica Dačić srpskoj javnosti daje informacije „na kašičicu“.

Povezani tekstovi