Dveri: Za sunovrat FK Borac u Čačku krivi lokalni funkcioneri SNS 1Foto: Logo

Opoziciona stranka u Skupštini Čačka, Dveri, oštro je kritikovala stanje u čačanskom Fudbalskom klubu Borac, koje je ocenila kao „sunovrat“ tog kluba za koji su krivi lokalni funkcioneri SNS koji su „uništili Borac“.

„Najnoviji primer sunovrata Borca slika je i prilika naprednjačke vlasti u Čačku. Sve ono na šta smo godinama upozoravali, a što vlasti grada Čačka nisu htele da priznaju, očigledno je dobilo svoj završni čin – propast našeg voljenog kluba“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ocenjuju da su obećanja rukovodstva grada da će uraditi sve da spasu Borac bila „kao i sve drugo kada je u pitanju SNS – prazna priča“.

„Kada smo tražili da se formira skupštinski anketni odbor, da se utvrdi istina o finansijskom stanju kluba – nisu dali. Tvrdili su da je sve u redu. Iz godine u godinu desetine miliona dinara novca gradjana Čačka išlo je Borcu, ali umesto da se finansije stabilizuju, dugovi su rasli, pa se logično nameće pitanje gde su to nestali naši milioni“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ističu da su dugovanja Borca velika.

„Duguje se za sve: igračima, trenerima, zaposlenima, za porez, vodu, stanarinu i ko zna šta još. Sve ukupno, kako se po kuloarima priča, milion i po evra. Plana nema, trener i direktor kluba podneli ostavku, uprava sastavljena od brojnih naprednjaka nije došla ni na početak priprema. Šta je ostalo? Ostala su samo neispunjena obećanja“, navode Dveri.

Šef stručnog štaba Borca Vladimir Stanisavljević podneo je pre dva dana ostavku, nakon poraza Borca od užičke Slobode na utakmici u Čačku koja je održana u nedelju.

Stanisavljević je rekao da se za njega „završila priča u Borcu“ i istakao da je učinio „sve što je mogao“ za proteklih 20 meseci provedenih u tom klubu na mestu sportskog direktora i šefa struke.

„Jako teški trenuci za Borac, ne samo danas, nego i proteklih meseci. Imali smo zaista previše problema koje smo pokušavali da rešavamo u hodu. Nikad nismo tražili alibi, bili smo dostojanstveni, ali ovo je previše. Ja se nadam da će za Borac doći neka bolja vremena. Što se mene tiče, više ne mogu ni psihički ni fizički. Zaista sam potrošen“, rekao je Stanisavljević novinarima.

Borac iz Čačka nalazi se na 14. mestu u Prvoj fudbalskoj ligi Srije.

Poslednjih nekoliko utakmica Borac na svom stadionu u Čačku igra pred polupraznim tribinama, uprkos pozivu rukovodstva navijačima da prate utakmice.

FK Borac u Čačku osnovan je 1926. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari