Filip David: Priznanje Kosova mora da se dogodi što pre 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Pisac Filip David izjavio je za RTK da je potrebno da Srbija prizna Kosovo i time postigne sporazum o ostanku Srba na Kosovu i očuvanju kulturnog nasleđa.

Priznanje Kosova mora da se dogodi što pre kako bi se rešilo pitanje Srba na Kosovu, izjavio je David.

„Ja sam jedan od malobrojnih u srpskoj sredini koji je uverenja da Srbija treba što pre da prizna nezavisnost Kosova ukoliko želi da sačuva i srpsko stanovništvo na Kosovu, kulturne vrednosti i svoje kulturno nasleđe, jer nema boljeg dogovora koji bi postojao između dve države koje su u prijateljskim odnosima“, rekao je on.

„Nema ništa važnije od toga da imate dobre susede i da imate svoje stanovništvo u susednim zemljama koje uživa sva prava i kulturno nasleđe koje će biti očuvano. Ja sam siguran da to može jedino ukoliko dođe do nekog dobrog pravog sporazuma“, istakao je David.

Prema njegovim rečima, svako drugo rešenje kao i zamrznuti konflikt je predvorje nekog mogućeg potencijalnog velikog sukoba.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

96 reagovanja na “Filip David: Priznanje Kosova mora da se dogodi što pre”

 1. Ko kaže? Duboka država sa zapada čiji je ovaj umislio da je član? E malo će te da se ubrišete, što pre to bolje. A ovakvima što sramote državu u kojoj žive bi po principima antičke demokratije trebalo oduzimati državljanstvo – da ima demokratije.

  • Izgubljeno Kosovo a bogami i glava, negde iza zbunova ‘juzne nam nase teritorije’…ne zna se ko je ovde veca sramota mali ratnice Boki..?

  • Da li Filip David to govori u svoje ili ime „Samoodbrane“ Bakića&Teodorovića?

 2. Gospodine David, samo idite i to recite majkama koje su izgubile sinove jedince na Kosovu, rodbini boraca sa Košara, ljudima kojima su spaljene kuće i oteti stanovi… Lako je iz dorćolskog kafica pričati smešne stvari

  • Zamenio si teze. Ovo je pitanje dokle ćemo biti taoci ove situacije. aman ceo život Kosovo pa Kosovo. Deca izgubiše živote jer i je SLoba slao u rat a ne gosn David. I danas i dalje ista priča – ne rešava jer se tuda švercuje ogromn akoličina svega i svačega i naravno is rpska politika ima od toga koristi. Ma koga bre za narod briga oni su predstavnici samog sebe, ideju države su okrenuli za lični interes a mi smo budale. Deca su nam ipak pametna – vide i beže.

   • @Nikola

    Dosadno vam ovo demagosko spinovanje kako ce Srbija da procveta cim prizna tu albansku tvorevinu na Kosovu. Nece. Isto ovo ste trubili kada su bila u pitanju hapsenja Milosevica, Karadzica i Mladica.

   • Srpska politika se enja sa ekipama, kao i lopovi, no niko ne sme da prizna Kosovo, to see jednostavno ne radi nigde u svetu. Sveostalo treba uraditi, normalizovati odnose, ne huškati Srbe, pustiti ih u međunarodne organizacije… Vučić je već dozvolio Veliku Albaniju sa mini-Šengenom. No, nema priznanja.

  • Da je gospodin David vladao devedesetih godina ne bi ni bilo boraca sa Košare, spaljenih stanova, izgubljenih sinova… A oni koji su sa srpske strane podsticali na rat iz debele beogradske zavetrine i tako doprineli ovakvim tragedijama, se i dalje označavaju kao patriote i ljudi „koji su branili svoju zamlju“, za razliku od ovakvih „izdajnika i stranih plaćenika“. Srbi su uvek bili narod koji je poštovao onoga ko ih gura u izgibenije i tragediju .

   • Moze, cim tvoja maticna drzava vrati Golansku visoravan komsijama, napusti palestinsku zemlju i uspostavi divne „dobrosusjedske“ odnose sa Iranom,Sirijom, Egiptom, Libanom itd. Niksko pre…

   • Damon bi dao Kosovo bez.rata.kao i Vi.I Kosovo nije dato Albancima nego Amerikancima.Ali u Srbiji je uvek bilo za razliku od okruzenja pete kolone.

 3. Na severu Albanije žive Srbi kojima je zabranjeno da se zovu svojim imenima, već su morali da uzmu albanska imena (emisija Kvadratura kruga prikazala). Ko onda garantuje da će ostati kamen na kamenu na Kosovu? Neće. Na Kosovu će se preorati sve srpsko, pa i Srbi na koje se naiđe…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.