FoNet traži od tužilaštva da reaguje na pretnje Bojani Maljević i Svetozaru Cvetkoviću 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Novinska agencija FoNet osuđuje i smatra neprihvatljivim uvrede i pretnje kojima su, posle kratkih intervjua u emisiji Kosinus, izloženi glumci Bojana Maljević i Svetozar Cvetković.

U protekle dve godine, FoNet je emitovao 78 izdanja Kosinusa u kojima je, odgovarajući na uvek istih sedam pitanja, svoje stavove o rešavanju kosovskog pitanja, dalo 156 političara, analitičara, istoričara, novinara, ali i umetnika, sportista, aktivista i drugih javnih ličnosti.

Serijal Kosinus je osmišljen i realizovan, imajući u vidu da ovo pitanje ne može da se reši bez šireg javnog konsenzusa, pa i da je „unutrašnji dijalog“ donedavno bio segment javno promovisane državne politike Ustav Republike Srbije građanima i građankama garantuje pravo na izražavanje političkih, ideoloških i drugih uverenja.

FoNet zato poziva nadležno tužilaštvo da reaguje na pretnje koje su doživeli naši sagovornici i na taj način spreči dalje ugrožavanje slobode govora i medija.

Glumac Svetozar Cvetković je u emisiji Kosinus izjavio da ne bi trebalo raspisati referendum o statusu Kosova, jer bi, kako upozorava, odgovor na referendumsko pitanje pojačao želju za ratom.

Bojana Maljević je izjavila da razgarničenje deluje kao reč kojom hoćemo da kažemo da je Kosovo nezavisno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “FoNet traži od tužilaštva da reaguje na pretnje Bojani Maljević i Svetozaru Cvetkoviću”

  • Čim neko izgovori nešto što nije po volji SNS skotovima, odmah se botovi obruše na njega kao besni psi. Sve više pametnih ljudi diže glas protiv ovog ludila što trenutno vlada u Srbiji.

   • Ne, ne, ne… Čim neko izgovori nešto što TRENUTNO ne odgovara SNS-u, odnosno ono što makar i za malo odstupa od njihovog.
    To, naravno, ne isključuje jako realnu mogućnost da ono (SNS) koliko sutra krenu da pričaju isto ovo. Što reče neko, SNS se zalaže za sve – za Evropu, protiv Evropu, za povećanje plata, za smanjenje plata….samo zavisi od momenta.

 1. Ko to preti izgovorenu rečima ?
  Zar u Srbiji tužilaštvo funkcioniše , i hvata zalet na sitnicama , čekajući najveću RIBU, (muškog roda)koji je odSrbije napravio
  Državu sprdnju mediokriteta koji njom upravljaju … .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.