Gajić: Policija mi preti da povedem računa, da li ima rezervni plan ako ne povedem 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da načelnik policijske uprave u Kikindi Dušan Glišin „može samo svojim podređenima da poručuje o čemu bi trebalo da povedu računa“, ali ne i njemu.

„Načelnik Policijske uprave Kikinda čak i u svom javnom obraćanju meni kao advokatu defakto preti upozorenjem da bi trebalo da povedem računa. Pitam ga – ako ne povedem računa, da li ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i on imaju neki rezervni plan“, upitao je Gajić, a saopštila je Narodna stranka.

Gajić je naveo da je „komična tvrdnja Glišina da je policija u službi građana, imajući u vidu rezultate policije u poslednjih deset godina“.

Istakao je da je policija u Kikindi članici Glavnog odbora Narodne stranke Svetlani Kozić izdala uverenje tek nakon njenog protesta zbog ponašanja policije.

Predsednik Pravnog saveta narodne stranke rekao je ranije danas da je policija u Kikindi „teško zloupotrebljena“ za prenošenje pretnji Srpske napredne stranke Svetlani Kozić, jer je ukazala na „nezakonitosti i nepravilnosti u radu“ Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“.

Načelnik kikindske policije: Gajić da povede računa kad iznosi neargumentovane neistine

Načelnik policijske uprave u Kikindi Dušan Glišin odbacio je kao netačne i zlonamerne navodi advokata iz Narodne stranke Vladimira Gajića da policijski službenici u Kikindi postupaju po nalogu Srpske napredne strake (SNS) i tako zastrašuju građane.

Gajić je ranije danas izjavio je da je policija u Kikindi „teško zloupotrebljena“ za prenošenje pretnji Srpske napredne stranke članici Glavnog odbora Narodne stranke Svetlani Kozić, jer je ukazala na „nezakonitosti i nepravilnosti u radu“ Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“.

U pisanoj izjavi koju je prenelo Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Glišin je kazao da je policija u službi gradjana i da bi Gajić trebalo da „povede računa“ kad iznosi takve „neargumentovane i grube neistine“.

„U konkretnom slučaju o kome Gajić govori, policija je postupala po prijavi koju je v.d. direktorka Predškolske ustanove ‘Dragoljub Udicki’ podnela protiv članice Narodne stranke Svetlane Kozić“ rekao je Glišin.

Dodao je da je policija o svemu obavestila tužilaštvo, a koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, „tako da slučaj treba da se svede na privatnu tužbu, uz preporuku da se Svetlana Kozić upozori na ponašanje“.

On je kazao da je Svetlani Kozić izdato Uverenje o tom događaju i da je u njemu „opisano postupanje policijskih službenika i mere koje su preduzete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari