Gajić: Policija prenosi pretnje SNS-a, tako vlast guši slobodu u Srbiji  1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je da je policija u Kikindi „teško zloupotrebljena“ za prenošenje pretnji SNS-a članici Glavnog odbora Narodne stranke Svetlani Kozić, jer je ukazala na nezakonitosti i nepravilnosti u radu Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“. 

„Reč je o prenošenju pretnji uz saradnju policije. Svetlani Kozić su dva policajca prenela da joj je bezbednost ugrožena nakon što je objavila podatke o zloupotrebama. Oni su joj zapravo preneli pretnje SNS-a, koji u Kikindi kontroliše sve procese u javnim ustanovama, pa i u predškolskoj“, rekao je Gajić u programu „Otvoreno“.

Gajić je naveo da je „policijsko zastrašivanje uobičajeni metod režima“, jer daje rezultate i mnogi se uplaše i odustanu, ali se „vlast u slučaju Svetlane Kozić prevarila“, jer je ona je nastavila da ukazuje na zloupotrebe.

„Mora se utvrditi da li su je policajci zastrašivali samoinicijativno ili ih je tamo poslao neko ko nema veze sa policijom, ili ih je poslao neki njihov neposredno nadređeni komandir, što bi bilo još gore. Kada je Svetlna Kozić tražila od policije tražila da dobije napismeno o čemu je reč, nastao je problem za njih, jer ona neće da se povuče“, rekao je Gajić.

Svetlana Kozić rekla je da joj je policija „došla na vrata da je opomene da joj je bezbednost možda ugrožena“, pošto je na društvenim mrežama objavila istinitu, dokazivu i proverivu informaciju.

„Rekli su mi i da bih mogla biti meta sudskog gonjenja. O razgovoru policije sa mnom nije ostao pisani trag, nisu mi pokazali nikakav nalog niti je sačinjen zapisnik, a nema traga ni o mom razgovoru sa načelnikom policije u Kikindi“, dodala je Svetlana Kozić.

„Zaposleni u toj ustanovi, nakon moje objave, dali su izjave televizijama N1 i Nova S u kojima su potvrdili navode koje sam iznela“, rekla je Svetlana Kozić, i dodala da se u Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“ događaju šikaniranje radnika, smenjivanja i pomeranja na niža radna mesta.

Članica Upravnog odbora te ustanove Tanja Raca rekla je da je nakon nezakonitog smenjivanja prethodne direktorke ustanove, na to mesto postavljena nova direktorka koja ne ispunjava zakonske uslove, ali je supruga predsednika gradskog sindikata.

„Reč je o očiglednom nepotizmu. Odmah po njenom stupanju na to mesto, u oktobru su počela su razrešenja glavnih vaspitača u vrtićima, koje su njihove kolege izabrale među sobom u avgustu, i postavljanje novih, a usledile su i pretnje zaposlenima“, navela je Tanja Raca.

Tanja Raca je istakla da prosvetna inspekcija i inspekcija rada nisu reagovale na prijave koje su im podneli oštećeni radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari