Gaši: Vlada Kosova nije donela odluku o zabrani ulaska na Kosovo svim srpskim zvaničnicima 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Vlada Kosova nije donela nikakvu odluku o zabrani ulaska zvaničnika Srbije na Kosovo, izjavila je danas za Radio Slobodna Evropa portparolka Vlade Kosova Donjeta Gaši.

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Zuberaj izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je odluka tog ministarstva o zabrani ulaska zvaničnika Srbije na Kosovu u skladu sa vladinom politikom koja se primenjuje od uspostavljanja trgovinskih taksi, „što je nacionalna odluka za zaštitu interesa i nacionalne sigurnosti Kosova, i sprečavanje agresivnih dela Srbije naspram Kosova“.

Upravo je Zuberaj putem Fejsbuka juče saopštio da je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova donelo takvu odluku zbog „hibridne pretnje Srbije prema Kosovu, propagande i lažnih vesti“, kao i zbog „poslednjih napora u insceniranju takozvane humanitarne krize na severu Kosova“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas u Poznanju izjavila da joj je premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao da Vlada Kosova nije donela odluku o zabrani ulaska na Kosovo svim srpskim zvaničnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari