GB 381: Nedopustivo negiranje genocida u Srebrenici 1(arhiva) Foto: PSG / twitter

Građanski blok 381 sopštio je da je nedopustivo, ali očekivano da predsednica Vlade Ana Brnabić zanemari dve presude međunarodnih sudova i Deklaraciju Narodne Skupštine Srbije i negira da je u Srebrenici izvršen genocid.

Postupak Ane Brnabić teško narušava odnos sa Bosnom i Hercegovinom i regionom, temeljno gazi pravnu državu i dodatno ruši ugled Srbije u svetu predstavljajući je kao  nesposobnu da se suoči sa zločinima koje su pojedinci učinili kukavički se krijući iza njenog imena“, navodi se u saopštenju.

Kako GB 381 podseća, u dva slučaja odlukama međunarodnih sudova zločin u Srebrenici označen kao genocid, kao i da je Narodna Skupština 2010. godine usvojila Deklaraciju kojom osuđuje zločin u Srebrenici „na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde“, čime je i zvanično država Srbija priznala da je u Srebrenici izvršen genocid. 

Građanski blok 381 je u svom programu jasno istakao da će negovati kulturu sećanja na žrtve ratova i uvek osuđivati ratne zločine, posebno one učinjene u ime države, odnosno naroda, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari