GDF: Kamberi jedino svetlo u skupštinskom tunelu 1Foto: Logo

Građanski demokratski forum danas je ocenio da zasedanja novog saziva Skupštine Srbije „svedoče o sunovratu najvišeg organa vlasti i o kontinuitetu vladavine nekompetentnih“ koji čine novu Vladu Srbije, a da u tom „sveopštem mraku“ jedinu svetlu tačku predstavljaju šest poslanika koji predstavljaju Albance i Bošnjake.

„Ima tu neke pravde, da u okolnostima višedecenijski narušenih međunacionalnih odnosa, upravo oni, u odnosu na koje je najviše usmerena mržnja, nepoštovanje i netolerancija, sada postaju branik demokratije i otpor režimu i to u navišoj instituciji sistema“, navodi se u saopštenju GDF-a.

GDF je ocenio da je ono što je na sednici Skupštine Srbije rekao Šaip Kamberi, počev od sastava parlamenta i Vlade, poređenja sa Belorusijom, totalitarnosti vlasti, neophodnosti suočavanja sa perošlošću, „abeceda imperativa demokratije u sadašnjoj i ovakvoj Srbiji“.

„To što su mu odmah prebacili govor mržnje, samo je dokaz da su se prepoznali u objektivnoj kritici i ogromnom količinom nepotrebnog govora bez argumenata, nagovestili da će šestorici poslanika biti veoma teško“, navodi se u saopštenju.

GDF je podržao hrabrost i argumentovanost Kamberija, „koji dokazuje da kritička građanska reč, uprkos svemu, nije zamrla ni u parlamentu“.

GDF je ocenio i da je ovakvom stanju demokratije najviše doprineo Aleksandar Vučić koji je upotrebio svu svoju stranačku paravojsku, ucene, zastrašivanja, manipulacije i „brojanje“ glasova, a pripomogli su i oni koji su bojkotovali izbore, jadikujući nad izbornim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari