GDF: Kriminalci divljaju uz podršku vlasti 1Foto: Logo

Sinoćni upad desničara Miše Vacića, otimanje mikrofona i prekidanje događaja u Centru za kulturnu dekontaminaciju, dokaz je da se kriminalne, desničarske, nacionalističke grupe ponašaju potpuno slobodno jer ih državni sistem: politički, zakonski i policijski ni na koji način ne dovodi u pitanje, ocenio je Građanski demokratski forum.

Građanski demokratski forum je istakao da podržava sve razumne društvene grupe i pojedince koji se bave objektivizacijom naših društvenih procesa kao i da osuđuje „divljanje primitivaca koji imaju zaštitu vlasti“.

„Kad god se kreativni i razumni pojedinci i grupe na objekativan način pozabave našom tmurnom sadašnjicom i tragičnom prošlošću, tu su Vacić i njemu slični, da ugroze, onemoguće, zastraše one koji su spremni da otvaranjem i najtežih tema povuku društvo napred. Takvo nazadno, kriminalno ponašanje dokazuje da društvna svest koja je i dovela do krize, ratova i stradanja na našim prostorima, nije iščezla, već da, naprotiv, stalno jača i ima podršku režima“, navodi GDF u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari