GG Za napredniji Čačak i Narodna stranka dogovorili saradnju 1Foto: Narodna stranka/sajt

Predsednici opozicione Grupe građana „Za napredniji Čačak“ i Narodne stranke, Aleksandar Radojević i Vuk Jeremić, najavili su večeras u Čačku saradnju i zajedničko delovanje te dve političke organizacije.

„Saradnjom sa Narodnom strankom stvara se zajednički front protiv aktuelne vlasti koji će u narednom periodu moći da organizuje otpor tim bahatim dahijama“, rekao je Radojević na konferenciji za novinare.

On je dodao da će tokom proleća biti osnovan Gradski odbor Narodne stranke u Čačku i da će on biti njen prvi poverenik.

Radojević je dodao da će opoziciona odbornička Grupa građana „Za napredniji Čačak“ nastaviti da deluje pod tim imenom u Skupštini Čačka do sledećih lokalnih izbora.

On je istakao da članstvo Grupe građana neće kolektivno preći u Narodnu stranku, već će odluku o tome doneti svaki član pojedinačno.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je rekao da je ujedinjavanje opozicije veoma važno.

„Za poslednjih sedam godina ove vlasti, koja je sve samo ne demokratska konačno se oseća dah slobode“, rekao je Jeremić.

On je ocenio da se opozicione stranke u Srbiji „korak po korak“ konsoliduju.

„Formiran je Savez za Srbiju, koji je bio prvi važan korak za opoziciju, sledeći korak je potpisivanje Sporazuma sa narodom. Korak po korak opozicija se konsoliduje i nju sada svi doživljavaju ozbiljnije i domaća i svetska javnost“, rekao je Jeremić.

On je istakao da građanski protesti posle tri meseca ulaze u „presudnu fazu“ i da je potrebno da se zahtevi sa protesta „uproste“ i da se aktuelnim vlastima odredi rok do kada te zahteve treba da ispune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari