GI SDP: Srpska lista treba odmah da napusti kosovsku vladu 1

Građanska inicijativa Srbija demokratija pravda (GI SDP) Oliver Ivanović saopštila je danas da Srpska lista „treba odmah da napusti svoje učešće u privremenim Kosovskim institucijama a takođe da se preispita učešće u daljem Briselskom dijalogu“.

SDP „najoštrije osuđuje jučerašnja dešavanja u Severnoj Mitrovici“.

„Upad specijalnih jedinica na Sever i brutalni napadi na goloruki narod, novinare i predstavnike Kancelarije za Kosovo i Metohiju pokazuje koliko je ugrožena bezbednost i sloboda građana o kojoj smo mnogo puta ukazivali i govorili“navodi SDP u saopštenju.

Jučerašnje hapšenje direktora Kancelarije za KiM i njegovo inscenirano sprovođenje ulicama Prištine uz pogrdne uzvike je pokušaj ponižavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji a i šire, ocenjuje SDP.

„Pojedine blage osude međunarodnih predstavnika na Kosovu koji pozivaju samo na dijalog ne želeći da sagledavaju realnu situaciju na terenu želimo da podsetimo na još uvek ne rasvetljeno ubistvo političkog lidera sa severa Olivera Ivanovića i postavljamo im pitanje kada ćemo dobiti odgovor KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA“, saopštila je Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari