Godfri: Dogovor Srbije i Kosova je demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja 1Ambasador SAD Entoni Godfri Foto: Beta/Miloš Miškov

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je danas da je vašingtonski dogovor Srbije i Kosova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja koja može da bude primer celom regionu i da otvori put evropskoj budućnosti Srbije.

„Sporazum postignut u Vašingtonu proizvod je optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa. Uveren sam da ova demonstracija hrabrog i zrelog državničkog delovanja može biti primer celom regionu i otvoriti put evropskoj budućnosti Srbije“, napisao je Godfri na Tviteru.

On je naveo i da su Amerikanci i Srbi „svesni da je miroljubivo i slobodno izražavanje suprotstavljenih stavova teško stečena privilegija“.

„Ta vrsta sloboda ne dolazi sama već zahteva hrabro rukovodstvo, zainteresovano građanstvo, slobodne medije i efikasne i snažne predstavnike u parlamentu“, napisao je Godfri.

Lideri Srbije i Kosova obavezali su se 4. septembra u Beloj kući na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali svako svoj primerak dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“. Dokumenti se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari