Godfri: SAD nude stoprocentnu podršku strateškom prioritetu Srbije 1Foto: ru.usembassy.gov

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da SAD nude stoprocentnu podršku strateškom prioritetu Srbije – razvoju demokratske i napredne evropske države, koja živi u miru sa susedima, demonstrira vladavinu prava i poštuje prava svojih građana.

Stabilna i napredna Srbija je dobra za biznis, kao i za porodicu, i mladim ljudima daje razlog da ostanu ovde i pomognu uspeh Srbije, rekao je Godfri, uz poruku: SAD su spremne da pomognu Srbiji da to ostvari. Moja vrata su otvorena poslovnoj zajednici, izjavio je Godfri posle razgovora sa predstavnicima Američke privredne komore u Srbiji.

Ambasada pruža podršku američkim firmama u Srbiji, kao i njihovim lokalnim partnerima. Politika može mnogo naučiti od biznisa, posebno što se tiče priče o američkim i srpskim firmama koje sarađuju, otvaraju radna mesta, donose napredak, rekao je Godfri.

Članice Američke komore su ključni deo te priče i primer su regionalne i međunarodne saradnje, izjavio je Godfri, uz konstataciju da je njegov zadatak da to podrži. Godfri je rekao da je ponosan što je predstravnik najmoćnije svetske privrede. Naše firme zapošljavaju više od 20.000 građana Srbije i doprinose sa najmanje četiri milijarde dolara vašoj ekonomiji. Neka te brojke rastu, izjavio je Godfri.

Predsednica Američke privredne komore Jelena Pavlović je navela da ta organizacija obeležava 18. godinu rada i da okuplja više od 200 kompanija. Predvodili smo mnoge reforme u Srbiji i to ćemo nastaviti. Imali smo izuzetnu saradnju sa američkom ambasadom. Podržavamo unapređenje poslovnog ambijenta. To je važno za sve građane, kao i za unapređenje saradnje Srbije sa SAD, rekla je Jelena Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari