Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ona je ovo izjavila reagujući na pisanje medija da je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa 2. oktobra raspisala konkurs za nabavku najskuplje hrane koju će jesti, između ostalih, i poslanici i zaposleni u Skupštini. Naručena je tona kajmaka, više od šest tona kačkavalja, deset tona sira, 28 tona mleka…

O nabavci koja se pojavila u medijima Gojkovićevu je u okviru poslaničkih pitanja pitao i poslanik Nove stranke Zoran Živković, koji je naveo da ne koristi usluge skupštinskog restorana, ali da smatra da je važno da srpska javnost dobije informaciju o medijskim prozivkama, jer će ovako ispasti da su poslanici pojeli sve to naručeno, što naravno nije tačno.

“Moje pitanje je za koje namene se to nabavlja, koje su to količine, koliki budžet je predviđen za to. Zašto se uzimaju italijanski sirevi, kozjefg, ovčijeg i ne znam kog sve porekla, kada mi imamo dobre sireve – pirotski, sjenički, svrljiški. Zašto nadležne službe parlamenta nisu obavestile javnost da to nema veze sa parlamentom, kada se zna da Skupština ne naručuje sama, nego da to ide preko zajedničkih službi“, rekao je Živković.

Gojkovićeva je odgovorila da je jedva čekala da neko to pita, te da je očekivala da to budu novinari. Ona je navela i da je očekivala da će svi zajedno reagovati na te neistine, pojašnjavajući da javne nabavke vode zajedničke službe i da parlament nema nikakvih saznanja i dodirnih tačaka sa pomenutim nabavkama.

“Ne znam zašto niko nije reagovao. Informativna služba parlamenta je trebalo da reaguje i da demantuje. Gledala sam jutros i neprimereni prilog na televiziji gde su anketirani građani šta misle o tome kao da je to tačno”, rekla je Gojkovićna i dodala da ima sumnje u to ko je inicirao čitavu ovu hajku na parlament.

“Mislim da znam vrlo dobro ko je u pitanju. Ispada da mi ovde ništa drugo ne radimo, nego sedimo, jedemo i bahatimo se. Ovde poslanici dolaze da rade, raspravljaju i usvajaju zakonske predloge, a ne da sede i jedu, pogotovo ne nabavljaju gluposti koje u parlament nikada nisu ušle. Niti goste mi ovde gostimo u parlamentu“, istakla je Gojkovićeva negirajući da su ih mediji oko toga kontaktirali, a da oni nisu hteli da odgovore .

Dodala je: „Valjda smo doručkovali buđave sirve, pili ta mleka i mazali se njima“.