Gojković: POKS će biti najveće iznenađenje na izborima 1Foto: Promo/POKS

Pokret obnove kraljevine Srbije potpisao je danas saradnju sa Srpskim pokretom monarhista, uduruženjem građana „Za bolju Batajnicu“ i grupom građana iz Rekovca sa kojima će izaći na predstojeće izbore. 

– POKS i organizacije sa kojima će izaći na predstojeće izbore biće najveće iznenađenje ovih izbora po broju poslanika i odbornika koje će osvojiti na ovim izborima. Mi smo veliko osveženje na političkoj sceni i konačeno ljudi koji se zalažu za povratak monarhije imaju za koga da glasaju – rekao je predsednik POKS Žika Gojković na današnjem tradicionalnom novogodišnjem koktelu koji organizuje ovaj pokret.

Prema njegovim rečima, POKS je vrlo blizu brojke od 100.000 glasača, koliko je, kako kaže dovoljno za prelazak cenzusa.

– Aktivni smo u 156 od 186 opština i gradova i imamo 20.000 članova. A imamo i 80.000 sigurnih glasača, odnosno onih koji su stavili svoj potpis kao znak da će na izborima glasati za nas – kazao je Gojković.

Na pitanje da prokomentariše smanjenje cenzusa, on je rekao da je to više pitanje za opoziciju i one koji planiraju da bojkotuju izbore, te da je POKS kao taoc između Aleksandra Vučića (predsednika država i vladajuće SNS) i Dragana Đilasa (predsednika opozicione SSP).

– Cenzus od tri odsto nije toliko mali ali verujem da će POKS imati i bolji rezultat od tri procenata – zaključio je Gojković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari