Goran Čabradi na Međunarodnoj konferenciji u Nemačkoj 1Goran Čabradi Foto: Zelena stranka

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi učestvovaće na Međunarodnoj konferenciji o akcionom planu u vezi sa klimatskim promenama – Collaboration for Climate Action – International Conference on Climate Action, koja će se održati 22-23. maja ove godine u Hajdelbergu u Nemačkoj.

Čabradi je pozvan od strane Federalnog ministarstva zaštite životne sredine i nuklearne bezbednosti Republike Nemačke.

Ova konferencija je značajna priprema za Samit o akcionom planu u vezi sa klimatskim promenama Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija koji će biti održan na jesen 2019.

Kako navodi Stranka u saopštenju, ovaj ambiciozni program usredsređen je na finansiranje i upravljanje projektima od posebnog značaja na lokalnom nivou, a propraćen je i bogatim pomoćnim programima, kao i dodelom nagrada za primere dobre prakse.

„Međunarodna saradnja na planu zaštite i očuvanja životne sredine od velike je važnosti, posebno u zemljama u kojima se očuvanju zdrave životne sredine ne poklanja dovoljno pažnje, kao što je Srbija. Čak jedna trećina propisa Evropske unije koje Srbija mora da usvoji i primenjuje na svom putu do članstva u Evropskoj uniji tiče se zaštite životne sredine. Na ovom planu Srbija veoma slabo napreduje“, navodi se u saopštenju Zelene stranke.

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi izrazio je uverenje da će Zelena stranka biti u mogućnosti da značajno doprinese unapređenju ove oblasti u Srbiji, kako u sferi donošenja zakona, tako i u njihovoj doslednoj primeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari