Građani na Kosovu pokrenuli onlajn peticiju za formiranje vlade 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Na Kosovu je pokrenuto potpisivanje onlajn peticije kojom građani zahtevaju što pre formiranje vlade i traži da zvaničnici Demokratskog saveza Kosova, koji nisu bili u izbornoj trci na izborima 6. oktobra prošle godine, odmah prestanu da blokiraju njeno formiranje.

U peticiji, od građana se traži da bez obzira na njihovo političko opredeljenje potpišu da Isa Mustafa, Ljutfi Haziri i Agim Veljiu, zvaničnici Demokratskog saveza Kosova, koji nisu bili u izbornoj trci na izborima 6. oktobra prošle godine, ne koče formiranje vlade, piše Gazeta Ekspres.

„Mi, građani Republike Kosovo, bez obzira na političku ili partijsku pripadnost, tražimo od Isa Mustafe, Ljutfija Hazirija i Agima Veljiua, zvaničnika Demokratskog saveza Kosova koji nisu dobili izborni legitimitet na poslednjim parlamentarnim izborima, a prema tome ni demokratski legitimitet ni prema biračima Demokratskog saveza Kosova, da odmah prestanu sa blokadom formiranja vlade“, navodi se u tekstu peticije.

Kosovu su potrebne stabilna vlada, ekonomski razvoj, pravda, obrazovanje i dostojanstveno zdravlje. Nemamo vremena za gubljenje, navodi se u objavi. Peticiju je potpisalo oko 1.000 građana, a počela je i da se širi društvenim mrežama, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari