Građanski blok 381: Dokle će ginuti radnici na gradilištima? 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predstavnici Građanskog bloka 381, čiju okosnicu čini Pokret slobodnih građana, protestovali su danas ispred zgrade kabineta predsednika Srbije, a pored sedmicama ponavljanog pitanja „ko je ubio Olivera Ivanovića“, zatražili su i odgovor na potanje dokle će na gradilištima u Beogradu ginuti radnici.

To je njihov redovni protest koji se održava svakog petka, a kao i prethodnih nekoliko puta, „kontramiting“ su napravili pripadnici Srpske desnice, predvođeni nekadašnjim pomoćnikom direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Mišom Vacićem, koji su danas doveli i guslara.

Tu je bio, kao i uvek sa megafonom, i predsednik udruženja porodica ubijenih i nestalih na Kosovu Simo Spasić, koji je vređao članove Pokreta 381.

„Vi ste prošlost, vi ste zlo, vas treba na kolac i da crknete tu pred ‘zidom plača’. Ne možete sa 20 pedera i 10 lezbijki da rušite državu, nikada“, vikao je Spasić.

Funkcioner Građanskog bloka 381 Dejan Bulatović je, pored pitanja o ubistvu Ivanovića i smrti radnika, Vučića pitao i odakle mu pravo da „iz naftalina vadi Slobodana Miloševića i glorifikuje ono što je radio srpskom narodu“.

Da li je to jedan od koraka da se Miloševiću podigne spomenik, pitao je Bulatović i poručio da Pokret 381 to neće dozvoliti.

On je zatražio od Vučića da ode sa vlasti i tako „oslobodi Srbiju od teške krize i onog što je ponovno uvlačenje u decedesete godine“, i poručio da mu Pokret 3981 garantuje „mirnu smenu“.

Pristalice oba skupa, dvadesetak na strani Građanskog bloka 381 i četrdesetak iz Srpske desnice razdvajala je policija, a uniformisanih i policajaca u civilu bilo je više nego svih učesnika oba skupa.

Policija je pristalice Srpske desnice, koji su prvi došli u Pionirski park, pustila da zauzmu prostor ispred ulaza u zgradu u kojoj je kabinet predsednika Srbije, tako da su pristalice Građanskog bloka 381 svoj protest održali u Pionirskom parku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari