Građanski demokratski forum: Pobeda Milanovića je ohrabrenje za region 1Foto: TW /GDF

Građanski demokratski forum (GDF) saopštio je večeras da pobeda socijaldemokratskog kandidata Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj nagoveštava pozitivan zaokret politike u toj zemlji i predstavlja ohrabrenje za region.

„Građanski demokratski forum čestita Zoranu Milanoviću pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj. Pobeda socijaldemokratskog kandidata je mnogo više od promene na vrhu vlasti u susednoj Hrvatskoj, jer nagoveštava pozitivan zaokret politike u ovoj zemlji i istovremeno najavljuje nova politička strujanja u regionu“, naveo je GDF.

U saopštenju se navodi da je pobeda Milanovića „dokaz i zrelog promišljanja gradjana Hrvatske koji u većini nisu prihvatili desnu retoriku, već su dali podršku kandidatu koji izrazitije podržava evropske vrednosti“.

„GDF izražava nadu da će posle Severne Makedonije i Hrvatske i ostale države regiona birati one političke organizacije i pojedince koji će više garantovati dobrosusedstvo i saradnju i brže uklapanje celog Balkana u Evropsku uniju“, dodaje se u saopštenju.

GDF su osnovali bivši članovi Pokreta slobodnih gradjana, predvođeni Aleksandrom Olenikom, nezadovoljni izborom Sergeja Trifunovića za predsednika tog pokreta.

Milanović, bivši premijer i kandidat Socijaldemokratske partije Hrvatske, juče je u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio 52,7 odsto glasova, a njegova protivkandidatkinja, dosadašnja predsednica Kolinda Grabar-Kitarović 47,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari