Gradonačelnik Kragujevca: Nisam video nijedan ozbiljan zahtev sa protesta 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da ne želi uopšte da komentariše i da ga ne interesuju zahtevi sa protesta „Jedan od pet miliona“ među kojima je i njegova ostavka.

Nikolić je sinoć u emisiji „Epicentar“ Televizije Kragujevac kazao da demonstranti nemaju šta ozbiljno da zamere.

„Ja tamo nisam video nikakav ozbiljan zahtev. Te zahteve neću ni da komentarišem. Mi nismo politički istomišljenici i oni moraju da nađu nešto što će da mi zamere da bi jednostavno postojali kao opozicija. U suprotnom potpuno će besmisleno njihovo angažovanje da bude“, kazao je on.

Nikolić je rekao da opozicija mora da postoji, da se trudi da napada vlast, kao i da traži njegovu smenu, navodeći da je i on sam kada je bio opozicija „milion puta“ tražio smenu svog prethodnika Veroljuba Stevanovića.

„To je njihov zadatak, njihov posao, da probaju da buškaju, da obaraju moj rejting do izbora i da pobede na izborima“, kazao je Nikolić.

Komentarišući konstataciju voditelja da nisu svi demonstranti članovi stranaka, već da ima običnih građana koji se sa nečim ne slažu, Nikolić je rekao da me da svi oni i nisu za njegovu smenu.

„Mnogi od njih su nezadovoljni nečim drugim, kažu – Radomire, ok, možda ti nisi loš, ali ovaj tamo jedan meni jako smeta. Možda direktor neki, direktor u školi, neka vaspitačica, ne znam ni ja šta“, kazao je Nikolić.

On je naveo da je čak jedan od predstavnika građana na protestu u Kragujevcu Radoslav Ćatić njegov prijatelj.

„Sad hoćete da mi kažete da on hoće da menja mene, zato što radim nešto nepošteno ili ne znam ni ja šta. Pa, što se druži sa mnom“, upitao je Nikolić i dodao da je „štos“ u tome da protesti moraju da se „profilišu politički“.

Dodao je da će pre ili kasnije na protestima da „iskoče“ političke ličnosti, navodeći da će biti obesmišljeni ukoliko se ne pojave.

Nikolić je kazao da će biti prilike za promene na izborima naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari