Gradonačelnik Vranja protiv novinara 1Vranje Foto: Vojkan Ristić

Za utorak je najavljena vanredna sednica Štaba za pandemiju Covid19, kojoj će kako je najavljeno prisustvovati i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je u svojoj izjavi prethodno „pohvalila Vranjance za ponašanje u pandemiji Covida19“, a nakon toga čelnici štaba za Vanrednu situaciju na čelu sa dr Slobodanom Milenkovićem, sebe su stavili u položaj potpunog ingnorisanja lokalnih i nacionalnih medija, vezano za aktuelnu epidemiološku situaciju.

Očekuje se da premijerka Brnabić „otvori korektan dijalog između gradskih vlasti i novinara“, s obzirom na to da je čelnik centralne opštine juga Srbije dr Slobodan Milenković, inače član Srpske napredne stranke Srbije (SNS), i izvrši pritisak na transparentnji odnos prema medijima u aktuelno ozbiljnoj situaciji.

„Gradonačelnik Milenković ovakvim odnosom prema medijima i građanima nanosi štetu kao izabrani član SNS, na predsednika Vučića, na Vas lično, a sve se donosu na i građane juga Srbije i Vranja“, piše, između ostalog, u pismu koje su dopisniku Danasa, dostavili članovi Napredne stranke iz Vranja i susednih opština Pčinjskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari