Gradska vlast organizator stranačkog mitinga u Novom Sadu 1Foto:FoNet/Predsedništvo Srbije

Grad Novi Sad je organizator stranačkog skupa koji će se danas (četvrtak) održati na Trgu slobode, u centru grada u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On će, naravno, biti i glavni govornik, a, kako je najavljeno, okupljenima će se obratiti i predsednica Vlade Ana Brnabić. Podsetimo, naprednjaci su objavili da je na molbu gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika SNS Miloša Vučevića, predsednik Vučić odlučio da promeri skup za dan unapred, kako se ne bi u isto vreme i na istom mestu našle pristalice vlasti i protestanti „1 od 5 miliona“ koji se okupljaju petkom.

Ko je formalni organizator Vučićevog skupa, saznali smo tako što je na pitanje Danasa da li je skup prijavljen i ko je organizator, Policijska uprava u Novom Sadu odgovorila je da je “ Grad Novi Sad prijavio skup 11. aprila“.

Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine i funkcioner SNS, rekao je ranije da će to biti „jedan od najvećih skupova koji je ikad održan u Vojvodini“, pošto će na njega organizovano autobusima doći simpatizeri SNS iz cele Vojvodine, ali, prema nekim najavama, i iz drugih krajeva Srbije. Mirović je pozvao građane da, kako je rekao, „podrže predsednika i rezultate koji su postignuti i da se zajedno odupru rušiteljima, da zajedno pokažu nasilnicima da neće dobiti podršku“.

On očekuje da će se pokazati da „veliki broj građana podržava predsednika, a da njihovi protivnici imaju jako malu podršku koja je u Novom Sadu na svim dosadašnjim skupovima bila najviše hiljadu ljudi“, kazao je Mirović.

„Da mi recimo pokažu Nenad Čanak i Bojan Pajtić šta su konkretno uradili za Vojvodinu, za Novi Sad i da mi prstom pokažu Sergej Trifunović ili Dragan Đilas šta su uradili za Novi Sad ili Vojvodinu. Možda bih ja trebalo da protestujem ispred njihovih kancelarija“, naveo je Mirović.

Prilikom ranijih sličnih okupljanja, Vučićevi simpatizeri dovoženi su autobusima, koji su parkirani duž keja na Dunavu. Pretpostavlja se da će to i ovog puta biti parkiralište za više desetina, a možda i stotina autobusa.

Istovremeno, organizatori protesta „1 od 5 miliona“ navode da nijedan autobuski prevoznik ne sme da prihvati da organizovano prevozi građane na miting u Beograd u subotu, 13. aprila. Oni kažu da se plaše Vučićeve odmazde i vanrednih tehničkih pregleda, inspekcijskih kontrola i sličnih poteza vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari