Grbović (PSG): Očekujem da će bojkot izazvati veću političku krizu nego do sada 1Foto: Miloš Đošić

Član predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović kazao je da očekuje da će bojkot „izazvati veću političku krizu nego do sada“ i da će Srbija biti „u fokusu Zapada“.

Grbović je za list Blic, izdanje za nedelju, rekao da se nada da će politička scena, nakon bojkota predstojećih izbora dela opozicije, postati „neka vrsta kreativnog haosa iz koje će neko isplivati“.

On je, odgovarajući na pitanje da li će PSG izaći na lokalne izbore, rekao da se odluka o bojkotu odnosi na sve izbore, ali da će na lokalu izaći pojedine grupe građana.

„Izaći će pojedine grupe gradjana na lokalu koje nemaju veze sa nama, a kojima nećemo biti neprijatelji ako se odluče da izadju na izbore. To su grupe gradjana u Kraljevu i Nišu i još nekim mestima“, izjavio je Grbović za taj list.

Prema njegovim rečima, nakon bojkota izbora stranke će tražiti od Evropske komisije da formira dokument po uzoru na Pribeov izveštaj, po modelu koji je primenjen u Severnoj Makedoniji 2015. godine kada je kriza dostigla vrhunac nakon brojnih afera.

„Mi u Srbiji imamo sličnu situaciju sa većinom stranaka koje će bojkotovati izbore i imamo političku krizu na koju je ukazala i gospodja Tanja Fajon“, rekao je Grbović.

On je dodao da će tražiti da se sprovedu konkretne mere i da „ne bi da licitira da li bi to bila prelazna vlada“ ali da očekuje detaljniji izveštaj od postojećih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari