Grenel i Palmer danas na Kosovu 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Predsednik Kosova Hašim Tači sastaće se danas u Prištini sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za mirovne pregovore Beograda i Prištine, ambasadorom Ričardom Grenelom, koji će boraviti na Kosovu, javlja RTK.

Kako je najavljeno iz Tačijevog kabineta, sastanak će biti održan u 13 časova.

„Predsednik Kosova, Hašim Tači, će u 13 časova primiti specijalnog predstavnika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog o Kosovu i Srbiji, ambasadora Ričarda Grenela“, navodi u saopštenju Predsedništva Kosova.

Grenel će Kosovo posetiti prvi put, a poseta je usledila samo nekoliko dana nakon što je preuzeo novu funkciju specijalnog izaslanika SAD u pregovorima Kosova i Srbije.

I Palmer na Kosovu

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet najavio je da na Kosovo, osim izaslanika američkog predsednika za dijalog između Srbije i Kosova Ričarda Grenela, danas dolazi i specijalni predstavnik Stejt departmenta Metju Palmer.

„Američka podrška Kosovu i Srbiji u procesu dijaloga zahteva timski rad: specijalni izaslanik predsednika Grenel i specijalni predstavnik Stejt departmenta Met Palmer zajedno u Berlinu. Obojica će posetiti Kosovo“, napisao je na Tviteru Kosnet, prenosi Radio slobodna Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari