Haradinaj: Alijansa za budućnost Kosova nikad jača 1Foto:Beta

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je Alijansa za budućnost Kosova na čijem je čelu sada u izuzetno povoljnoj situaciji i da nikada nije bila jača, ali i da održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nije u interesu Kosova.

Haradinaj je naveo i da će 2019. godina biti teška jer će se Kosovo suočiti sa procesom dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom i početkom rada Specijalnog suda.

„Kao ABK ne verujem da smo ikada imali bolju poziciju, ali ne znam da li je u interesu zemlje da se ide na nove izbore zbog procesa u kojima je Kosovo“, kazao je Haradinaj, a prenosi portal Indeksonline.

On je pozvao opozicioni Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje da se priključe procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom ističući da niko ne treba da se plaši dijaloga.

Ocenio je da je izostanak sa pregovora u suštini strah i bežanje DSK od odgovornosti.

Govoreći o odnosima sa Socijaldemokratskom partijom Kosova (SDP) koja se priključila pregovaračkoj ekipi Kosova, Haradinaj je rekao da bi voleo da ih vidi kao deo Vlade, ali da je SDP za sada odlučna da u ovom mandatu ostane van institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari