Haradinaj: Ideja promene granica je mrtva 1Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da izbori nisu na agendi vlade i da ne misli da će ih izazvati prelazak Srpske liste u opoziciju, prenosi Epoka.

Haradinaj je rekao da je Kosovo trenutno fokusirano na članstvo u Interpolu i proces vizne liberalizacije.

Govoreći o finalnoj fazi dijaloga sa Srbijom, Haradinaj je ocenio da bi mogao da se poveća pritisak na Kosovo za jačanjem ovlašćenja Zajednice srpskih opština.

Sasvim je razumno očekivati da to može biti korišćeno kasnije kao forma pritiska, sa teritorijama i granicom, kako bi se zadovoljili Asocijacijom. Kada ovaj talas ideja sa granicom i teritorijama prođe, tada će biti reči o unutrašnjoj organizaciji. Kao što nas Ustav obavezuje oko teritorija, tako nas obavezuje oko trećeg nivoa vlasti, rekao je Haradinaj.

Ustav dozvoljava kreiranje Asocijacije i mi je već imamo, tako da ideja (promene granica) je mrtva. Rekao sam nekoliko puta, ni pod kakvim okolnostima, poručio je Haradinaj.

Novi direktor Kosovske obaveštajne službe – Sukob Haradinaja i Tačija

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj predložio je Meritona Šošija za direktora Kosovske obaveštajne agencije, ali se tome protivi predsednik Hašim Tači, prenosi Koha.

Meriton je brat Fatona Šošija, koji je 2013. gdine optužio agenciju za pokušaj svog kidnapovanja, prenosi prištinski list.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Koha prenosi da Tači odbija da potpiše imenovanje pod izgovorom da je povezan sa tim slučajem i da zato ne može biti na čelu agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari