Haradinaj: Istorijski dan za Kosovo 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj izjavio je, povodom druge godišnjice formiranja Vojske Kosova, da je 14. decembar 2018. istorijski dan za Kosovo i da je Vojska u potpunosti spremna da služi miru i sigurnosti Kosova.

„Danas, kada obeležavamo drugu godišnjicu usvajanja Zakona o Ministarstvu odbrane, Kosovskim bezbednosnim snagama i Zakona o službi u KBS, možemo reći da je Vojska Kosova u potpunosti spremna da služi za mir i bezbednost i van granica naše zemlje“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Dodao je da je 14. decembar 2018. bio istorijski dan za Kosovo, istovremeno naglašavajući da odluka o formiranju Vojske uopšte nije bila laka.

Haradinaj: Istorijski dan za Kosovo 2

„Taj 14. decembar 2018. bio je istorijski dan za Kosovo, dok je odluka o formiranju vojske bila jedna od ne lakih odluka, ali najvažnija nakon proglašenja nezavisnosti. Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je glasao, jer to znači da je glasao za mir i sigurnost u regionu. Kosovo, čestitam drugu godišnjicu vojske!“, napisao je Haradinaj.

RTK podseća da je pre dve godine, Skupština Kosova je sa 106 glasova za i jednim uzdržanim usvojila tri zakona kojima se menja mandat Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u Vojsku Kosova, ali bez promene imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari