Haradinaj: Razrešio sam dužnosti ministra Nenada Rikala 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razrešio je dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova Nenada Rikala iz Srpske liste, a što je bio zahtev Socijaldemokratske partije Kosova da bi njihovi poslanici na sednici parlamenta glasali za Zakon o budžetu Kosova za 2019. godinu.

Haradinaj je to objavio na svom Fejsbuku, navodeći da se nastavlja saradnja sa predstavnicima svih zajednica i sa predstavnicima srpske zajednice.

„Gospodin Rikalo je bio poštovan ministar u Vladi Republike Kosovo“, naveo je Haradinaj i dodao da će u budućim političkim procesima poštovati posvećenost.

Haradinaj je zahvalio Rikalu na saradnji „u vreme dok je bio aktivan kao ministar u Vladi Kosova“.

„Saradnja sa predstavnicima svih zajednica i predstavnicima srpske zajednice će se nepokolebljivo nastaviti“, naveo je Haradinaj na svom Fejsbuku.

Skupština Kosova razmatraće danas Zakon o budžetu Kosova za 2019. godinu i nekoliko drugih zakona čije će usvajanje usloviti glasanje poslanika Socijaldemokratske partije Kosova za budžet.

Socijaldemokratska partija Kosova gradonačelnika Prištine Špenda Ahmetija od čijih glasova zavisi usvajanje zakona o budžetu uslovila je to ispunjavanjem šest zahteva medju kojima su i smena ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari