Haradinaj: Vlada Kosova neće pasti 1Foto: EPA-EFFE/VALDRIN XHEMAJ

Nemam nameru da dam ostavku, vlada neće pasti, nismo razmišljali o izborima, došao sam sa punom podrškom parlamentarnih grupa, poručio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, pošto je Srpska lista odlučila da napusti Vladu Kosova.

Situacija na Kosovu je mirna, a akcija Kosovske policije u Severnoj Mitrovici bila je uperena „samo protiv onih koji su nelegalno delovali“, rekao je Haradinaj novinarima posle sastanka Saveta za bezbednost Kosova.

On je ocenio da hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici nije bila demonstracija sile, već poštovanje zakona, preneo je portal KoSSev.

Upitan da prokomenraiše najavu predstavnika Srpske liste da će izaći iz vlade i da će nastaviti rad na formiranju ZSO od 20. aprila, Haradinaj je rekao da se nada da će Srpska lista razmisliti.

To je ishitrena i štetna najava, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije, rekao je Haradinaj i dodao da ostaje i da će biti posvećen integraciji Srba.

Bolje je da se svi vratimo za sto i da idemo napred. Uveren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da delujemo jednostrano, naveo je Haradinaj.

Mislim da ova odluka nije dobra. Nadam se da će da je promene. Pre nekoliko dana sam rekao da se nisam bavio ZSO, imao sam bitnije stvari, imali smo dosta problema i ja još nisam upućen, dodao je.

Haradinaj je rekao da je kosovskoj strani u interesu da se nastavi dijalog.

Naš tim koji predvodi Avni Arifi ima profesionalce koji su spremni da nastave dijalog, i ova tema mora da se završi. Kosovo je nezavisno i suvereno i nema puno toga da se pregovara, to mora da se završi, rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari