Enver Hodžaj Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

On je naglasio da u francuskoj prestonici treba osmisliti jasne principe dijaloga. Ovo su bile Hodžajeve izjave tokom razgovora sa polaznicima Bečke diplomatske akademije koji borave u studijskoj poseti Prištini, prenosi RTK2.

„2019. godina je jedna velika mogućnost da se postigne sporazum sa Srbijom, ali i jedna izgubljena šansa ukoliko Samit u Parizu ne održava principe, očekivanja i jasne parametre o dijalogu. O ovoj temi ali i o drugim temama razgovarao sam sa grupom polaznika Bečke diplomatske akademije koji borave u studijskoj poseti Kosovu, rekao je Hodžaj o sastanku i naglasio da je Kosovo zainteresovano i spremno da postigne sporazum i to se može učiniti kroz uzajamno delovanje SAD i EU.

– Ali lako se može desiti da se ova sjajna prilika ove godine pretvori u veliko razočarenje. Jedino prava, suštinska i pravovremena agenda, 2019. godinu čini mogućom za postizanje sporazuma, ali u suprotnom – godinu neuspeha. Kosovo je, zahvaljujući podršci prijatelja, uspelo da kontinuirano ojačava unutrašnju izgradnju i da proširuje suverenitet Kosova integracijom u međunarodno društvo“, rekao je Hodžaj.

Povezani tekstovi