Hoti: Situacija sa poplavama i dalje ozbiljna sa tendencijom poboljšanja 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Situacija nakon obilnih padavina i poplava i dalje je ozbiljna na Kosovu, ali ima tendencija da se poboljša, izjavio je premijer Kosova Avdulah Hoti nakon posete Centru za situacije Vlade Kosova.

„Iako je u značajnom broju opština bilo poplava, na sreću, osim materijalne štete, koja će biti procenjena narednih dana, nije bilo povredjenih ili stradalih. Prema podacima Centra za situacije, situacija je i dalje ozbiljna, ali sa tendencijom poboljšanja“, navodi se u saopštenju iz kabineta Hotija.

Dodaje se da inženjerski timovi, Civilna operativna četa KBS-a i jedinice vatrogasno-spasilačkog tima pomažu stanovnicima u područjima pogodjenim poplavama.

Hoti je u Centru za situacije obavešten da su i danas tokom dana intervencije jedinica za potragu i spasavanje BSK-a nastavljene na jednoj lokaciji u opštini Kosovo Polje i na dve lokacije u opštini Vučitrn.

Agencija za upravljanje u vanrednim situacijama sprovodila je operacije uklanjanja vode iz vitalnih objekata kao što su Pulmološka klinika u Prištini, Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciji, Interkonektivnoj trafostanici u Glogovcu i u Ginekološkoj bolnici u Čaglavici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari