Igor Crnadak: Očekujem konkretne projekte 1Foto: EPA/ PAWEL SUPERNAK

Očekujem da će samit EU – Zapadni Balkan, koji se održava 17. maja 2018. godine u Sofiji, 15 godina nakon Samita u Solunu, biti prilika da se pošalje snažna poruka o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana…

… te da će u svjetlu Strategije Evropske komisije iz februara 2018. godine samit rezultirati i dogovorom o pokretanju konkretnih projekata iz šest vodećih inicijativa, koje su sastavni dio Strategije Evropske komisije, kaže za Danas Igor Crnadak, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine.

Naš sagovornik ističe da je jedna od tema samita „razmjena mišljenja o zajedničkim izazovima, prije svega kada je u pitanju bezbjednost, kao i pitanje migracija. Stav BiH je da želi da bude kredibilan i konstruktivan partner po pitanju suočavanja sa navedenim izazovima, kako unutar regiona Zapadnog Balkana, tako i u saradnji sa Evropskom unijom“.

– Politički dijalog sa Evropskom unijom je veoma važan, te stoga BiH podržava inicijativu Bugarske da se samiti EU – Zapadni Balkan održavaju češće, poručuje Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari