Ilir Bitići za N1: Vučić je obećao da će slučaj biti rešen 1Foto: printscreen / RSE - Ilir Bitići

Srbija mora da otkrije ko je kriv za smrt moje braće, ko je odgovoran što su streljani 1999 godine. To je za N1 izjavio Ilir Bitići, brat Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija, čija tela su pronađena u masovnoj grobnici nedaleko od policijskog poligona u Petrovom selu kod Kladova, s povezom oko očiju i rukama vezanim žicom.

„Još se ništa nije dogodilo. Ali, očekujem da vaš predsednik ispuni obećanje. To sam rekao i Vladi Srbije. Morate kriminalce privesti pravdi. Cela ova situacija je sramna za Vladu Srbije i Srbiju“, kaže Ilir Bitići.

A obećanje je, tvrdi, Vučić dao na sastanku pre dve godine, kada je rekao da je istraga blizu kraja.

Na pitanje novinara N1 da li mu veruje, kaže: „Poverenje je kao dvosmerna ulica… morate pokazati da ste zaslužili poverenje“.

Tokom boravka u Srbiji Bitići je razgovarao sa ministarkom pravde i tužiteljkom za ratne zločine. Ministarka Nela Kuburović mu je prenela volju vlade da reši slučaj, dok je tužiteljka tražila još vremena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ilir Bitići za N1: Vučić je obećao da će slučaj biti rešen”

  1. Možda je „cela ova situacija“ sramna za Srbiju ali je učešće dva američka državljanina u ratu na teritoriji strane države, odnosno Srbije, još veća. Oni su po pravilima ratovanja bili plaćenici ili, popularnije, „psi rata“. Možda bi za promenu, ovaj brat, mogao da nas upozna sa podvizima svoje braće. Koliko su Srba ubiuli, koliko „samo“ silovali i proterali? Ili to nikoga ne tangira. Pa to su bili „samo“ Srbi ili, popularnije, „Škije“?! Mislim da je i naš predsednik pao na niske grane ako je uspeo i sa Vama da razgovara i podeli obećanja.

    • Imate li duše, morala, etike, imalo obzira vi koji lupate minuse na ovaj i ovakav komentar? Prokleta država sami zombiji su ostali….

  2. A oni bili kao „nedužni građani“. Znaju li to naši američki „prijatelji“.

  3. Nažalost, obećanje ludom radovanje…
    Obećavali su svi od 2000. pa ništa.
    AmeriČki građani ili ne, bili su nenaoružani, u zatvoru srpske policije. Ona ih je ubila.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.