Imovinska karta Nele Kuburović 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ministarka pravde Nela Kuburović ima ukupna primanja od 124.632 dinara, a na svoje ime ima imovinu u iznosu od 88 metara kvadratnih u vrednosti od 95.735 evra, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, uz ispravke na koje je Kuburović ukazala.

KRIK od ponedeljka svakog dana objavljuje podatke o imovini po nekoliko ministara. Dosad su objavljeni podaci o biografiji, poslovima, imovini i imovini članova porodice Dušana Vujovića, Zorana Đorđevića, Aleksandra Antića, Vladana Vukosavljevića, Branislava Nedimovića, Gorana Kneževića, Zlatibora Lončara, Nebojše Stefanovića, kao i ministarki Slavice Đukić Dejanović, Ane Brnabić i Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović.

Nela Kuburović prima kao ministarka platu od 91.312 dinara, kao članica Visokog saveta sudstva 16.660 dinara i kao članica Državnog veće tužilaca 16.660 dinara. Od imovine ministarka ima stan u Velikom Mokrom Lugu, čija je suvlasnica sa bratom Aleksandrom i majkom Slavkom, od 79 metara kvadratnih, vrednosti 79.000 evra. Kuburović je vlasnica trećine stana koji je dobila kao nasledstvo. Vlasnica je dela poljoprivrednog zemljišta, koje je nasledila u selu Donje Babine u iznosu od 0,42 hektara, vrednosti 4.820 evra.

Kuburović je od dede nasledila i devetinu kuće i ambara, koji ukupno imaju 80 kvadratnih metara u selu Donje Babine. Kvadraturu i lokaciju kuće Kuburović je saopštila novinarima KRIK s obzirom da nije uknjižila svoje vlasništvo. Kuburović je nasledila i deo šume u ovom selu od 392 metara kvadratnih, vrednosti 450 evra. NJen otac Drago Kuburović na svoje ime ima stan na Novom Beogradu od 78 metara kvadratnih, vrednosti 95.000 evra, kao i više parcela šume prve i druge klase u selu Donje Babine od 2,84 hektara, u iznosu od 33.000 evra. Drago Kuburović poseduje livadu, pašnjak i mali deo neplodnog zemljišta u istom selu, od 0,73 hektara, a vlasnik je i livade od 10 ari u selu Slavkovica kod Ljiga, vrednosti oko hiljadu evra. Na zemljištu u selu Donje Babine, ukupne površine osam hektara, nalazi se porodična kuća Kuburovića, a ministarka je nasledila devetinu odnosno 0,89 hektara, vrednosti oko 10.365 evra, prenosi FoNet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari