Incident na biračkom mestu za Savet MZ Klenike 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Na izborima za Savet Mesne zajednice (MZ) Klenike, na biračkom mestu u selu Kuštica, u subotu se dogodio fizički obračun.

Dosadašnji predsednik MZ Klenike i poverenik Narodne stranke Saša Arsić kaže da su njega i njegove prijatelje napale nepoznate osobe, koje su, kako je rekao, navodno članovi Srpske napredne stranke (SNS).

Sa druge strane, u bujanovačkom SNS tvrde da je člana ove stranke, koji je u Kušticu „išao da zapali sveću“, napao Saša Arsić sa grupom prijatelja i naneo mu teške povrede, pa je naprednjak završio u vranjskoj bolnici.

Arsić pak kaže da je sa prijateljima obilazio biračka mesta, kao član izborne komisije koja utvrđuje regularnost glasanja I da je na biračkom mestu u Kuštici zatekao četvoricu, navodno članova SNS, koji su sedeli na biračkom mestu pod izgovorom da su došli da „zapale sveću“.

„Upozorio sam ih da moraju da odu sa biračkog mesta jer ometaju glasanje, a posle kraće rasprave, jedan od njih mi je rekao da će me ubiti i udario me u grudi, zatim sam nečim uboden u ruku i morao sam da se branim“, ispričao je Arsić.

Pozvao je, kako je rekao, hitnu pomoć i otišao sa lica mesta zabrinut za svoju bezbednost, „jer je njih bilo više“.

Ovom sukobu predhodile su optužbe poslanika SNS Nenada Mitrovića na račun Arsića.

Mitrović, koji je i predsednik Opštinskog odbora SNS u Bujanovcu, koji je u opoziciji u lokalnoj skupštini optužio je Arsića , koji je dosadašnji predsednik MZ Klenike i član Opštinskog veća opštine Bujanovac, udaljio sa biračkog mesta člana biračkog odbora Sašu Simonovića uz pretnje prebijanjem i paljenjem automobila.

Izbori za Savet MZ Klenike bili su na tri biračka mesta, u Kleniku, Trejaku i Kuštici.

„Simonović je sa biračkog mesta u Kleniku, kao član biračkog odbora, obišao Trejak, kada su uočene neregularnosti“, rekao je Mitrović.

Potom su zvali Sašu Arsića, bivšeg predsednika MZ Klenike, koji je po dolasku, uz pretnje prebijanjem i paljenjem automobila, bukvalno najurio Sašu Simonovića sa biračkog mesta“, tvrdi Mitrović.

„Glasanje u selu Trejak je 100 odsto regularno, a ja nisam pretio nikome“, izjavio je za Saša Arsić.

Po njegovim rečima kao član komisije zadužene za praćenje regularnosti izbora, na glasačko mesto u selu Trejak je otišao po prijavi da su na tom mestu četiri nepoznate osobe uzele birački spisak i glasačke listiće.

„Tamo sam zatekao Nenada Mitrovića, direktora „Bivode“ Nenada Zafirovića, sina predsednika MZ Klinovac i Sašu Simonovića, koji je „čuvar kutije“ u selu Klenike, a ne u Trejaku. Rekli su mi da su članovi biračkih komisija ispred SNS“, rekao je Arsić.

On je dodao da im je potom ukazao da su na tom biračkom mestu kontrolori koje su izabrali meštani sela, a koji su ovlašćeni po odluci Saveta MZ Klenike.

„Zamolio sam ih da se udalje, što su oni i učinili“, ističe Arsić.

Kako je rekao, Saši Simonoviću ni jednog trenutka nije pretio, ali ga je pitao zbog čega službenim automobilom Veterinarske stanice Bujanovac, koja je državna firma, obilazi biračka mesta i razvozi birače.

„Pitao sam ga da li misli da je to po zakonu, a on me je zamolio da nikom ne pričam o službenom automobilu i rekao da će se odmah udaljiti jer ne želi da se zamera“, objasnio je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari