Inicijativa: Očekujemo ostavku Siniše Malog 1Foto: Fonet

Očekujemo ostavku gradonačelnika jer su pokazali da je snaga građana veća od želje bahatih nasilnika da prikriju krivična dela koja su počinili, kaže za Danas Robert Kozma iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ povodom izjave premijera da Siniša Mali od leta više neće biti gradonačelnik Beograda.

Kozma navodi da su građani jasno pokazali da ne žele da Siniša Mali ostane na čelu grada.

– Građani o tome odlučuju, a ne predstavnici republičke vlasti. Očekujemo ostavku gradonačelnika jer smo pokazali da je snaga građana veća od želje bahatih nasilnika da prikriju krivična dela koja su počinili. A ta ostavka mora biti samo prvi korak ka krivičnoj odgovornosti onih koji su planirali, organizovali, sproveli i zatim zataškavali rušenje objekata i vezivanje prolaznika u Hercegovačkoj za potrebe kriminalnog poduhvata „Beograd na vodi“ kojim se otimaju naši zajednički resursi i prazni budžet Srbije u ime interesa male ekonomsko-partijske elite, naveo je Kozma.

A povodom jučerašnjeg premijerovog obilaska radova na projektu „Beograd na vodi“ iz Inicijative poručuju da „predsednikopremijer“ već trinaesti put od 2015. godine posećuje gradilište i da se ponaša kao svaki dobar privatni investitor koji obilazi svoju investiciju, svaka dva meseca, najavljeno ili ne, noću ili danju, što jasno govori o njegovoj privatnoj uključenosti u ceo projekat.

Dobrica Veselinović iz Inicijative dodaje da o prirodi projekta „Beograd na vodi“ najbolje govori sam ugovor kojim se osim zemlje i državnog novca poklanja i državni suverenitet, ingerencije grada Beograda i pravo građana da donose odluke o sredini u kojoj živi.

– Jasno je da takav ugovor ne bi potpisao niko ko ne sedi s obe strane stola. Ali znaju i oni da neće još dugo, zato im se i žuri sa rasprodajom i izgradnjom, zaključuje Veselinović.

Vučić je najavio za ovaj mesec tender za novi simbol glavnog grada, Kulu Beograd, dodajući da će njena izgradnja u „Beogradu na vodi“ početi već u oktobru. Zgrada će biti visoka 82 metra, imaće 23 sprata i 228 stanova, a nalaziće se u blizini dve stambene kule čija je izgradnja počela u septembru 2015, a trebalo bi da bude završena u martu naredne godine. On je nakon obilaska gradilišta na tom prostoru primetio da je teško naći „bolji i lepši od snova koje smo počeli da sanjamo i da Srbe spustimo na obalu Save 70 godina posle Drugog svetskog rata“. Pripremni radovi na izgradnji kompleksa „BW Vista“ počeli su krajem prošle godine, a najavljeno je da će izgradnja biti završena do leta 2019.

Vučić: Mali od leta neće biti gradonačelnik

Premijer Aleksandar Vučić je novinarima, prilikom obilaska gradilišta „Beograd na vodi“, rekao da Siniša Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, „jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima“. Vučić je dodao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda. On je precizirao da će Mali sa te funkcije otići tokom letnjih meseci, odnosno da neće čekati raspisivanje narednih lokalnih izbora u Beogradu. „Neće dugo biti gradonačelnik… Tokom leta će podneti ostavku, neće pred izbore“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari