Italija pozdravila nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU 1Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

Italija je pozdravila nastavak dijaloga Beograda i Prištine, potpomognut od strane Evropske unije i ponovila čvrstu podršku Italije legitimnim evropskim težnjama Kosova i Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Italije.

„Podržavamo zalaganja specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, kako bi se došlo do održivog i trajnog sporazuma koji bi garantovao mir i stabilnost u regionu i pozdravljamo svaku inicijativu koja ima za cilj jačanje napora specijalnog predstavnika EU Lajčaka“, navodi se u saopštenju koje je danas dostavila ambasada Italije u Srbiji.

Dodaje se da Italija čvrsto podržava legitimne evropske težnje Kosova i Srbije i želi da ohrabri obe strane da rade konstruktivno uz dalekosežan pristup, u skladu sa njihovom evropskom perspektivom.

Jučerašnjim video sastankom na kojem su pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija učestvovali specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak i šef evropske diplomatije Žozep Borel označen je nastavak dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou posle 20 meseci i dogovren dnevni red za sastank uživo koji će biti održan u čevtvrtak 16. jula u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari