Autobusi sa simpatizerima SNS iz cele Srbije krenuli na miting u Beogradu 1Foto: Bojan Cvejić

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović rekao je agenciji Beta da je za odlazak na današnji miting u Beogradu, SNS obezbedio 5.500 mesta u autobusima u Nišu i blizu 7.000 mesta na području Nišavskog okruga.

„Na miting će krenuti ljudi iz naše stranke, ali i građani koji su nam se javljali da im obezbedimo prevoz“, rekao je Milovanović.

Autobusi su put Beograda krenuli sa više parkinga i lokacija u gradu ali će se, kako je najavljeno, svi okupiti kod naplatne rampe „Nais“ kako bi zajedno otputovali na miting „Budućnost Srbije“.

Prema nezvaničnim informacijama, kolona autobusa neće krenuti za Beograd dok ne bude snimljena dronom, kako bi taj snimak bio poslat predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Po istom scenariju niški naprednjaci organizovali su odlazak u Beograd kada je gost Srbije bio predsednik Rusije Aleksandar Putin.

Značajan broj građana Niša otputovaće danas za Beograd redovnim linijama, tako da se trenutno prazno mesto u autobusima „Niš-ekspresa“ može pronaći jedino u kasnim večernjim polascima.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, za odlazak u Beograd angažovan je i jedan broj vozila gradskih i državnih preduzeća i ustanova, a izvesno je da su još pre desetak dana napravljeni spiskovi zaposlenih koji će otputovati na miting.

Gradjani Niša posredstvom društvenih mreža negoduju zbog redukovanja polazaka na većini gradskih i prigradskih linija, i ukidanja pojedinih linija.

Prema tvrdnjama građana, redukovani su polasci „Niš-eskpresa“ prema Vranju, Vrnjačkoj Banji i Kladovu, dok uopšte nema polazaka prema Kraljevu, Kruševcu i Šapcu.

U Direkciji za javni prevoz Niš su kazali da nema nikakvih problema u prevozu i da saobraćaj na svim linijama normalno funkcioniše.

Pirot: U Beograd 4.000 građana

Više desetina autobusa, automobila i kombi vozila uputilo se danas iz Pirotskog okruga ka Beogradu gde se održava miting u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ a po rečima poverenika Srpske napredne stranke (SNS) u Pirotu Milana Jovanovića, očekuje se da će skupu prisustvovati oko 4.000 građana iz tog dela Srbije.

„Na miting ide veliki broj naših članova, simpatizera i građana koji podržavaju politiku Aleksandra Vućića. Idemo u Beograd da još jednom pružimo podršku takvoj politici“, rekao je Jovanović navodeći da je sa nekoliko lokacija u Pirotu put Beograda autobusima krenulo oko 1.500 građana.

Predsednik opštine Bela Palanka i lokalnog odbora SNS-a Goran Miljković rekao je agenciji Beta da je iz te opštine na miting krenulo oko 1.000 građana.

„Svi koji su krenuli na miting podržavaju politiku predsednika Aleksandra Vučića i njegovu borbu za bolju budućnost Srbije i za razvoj malih i nerazvijenih opština kako bi izašle iz kruga nerazvijenih“, rekao je Miljković.

Po rečima predsednika opštine Dimitrovgrad i lokalnog odbora SNS-a Vladice Dimitrova, i u tom mestu vlada veliko interesovanje za odlazak na miting „Budućnost Srbije“.

„Iz našeg grada na miting je krenulo više od 400 ljudi. Idemo da podržimo normalnu i kulturnu Srbiju za koju se zalaže većina građana“, rekao je Dimitrov.

Kosovo: 155 autobusa na miting

Jutros je ka Beogradu na miting „Budućnost Srbije“ sa severa Kosova krenulo oko 70 autobusa, a sa čitave teritorije Kosova oko 155.

Mnogi su krenuli kombi prevozom ili svojim automobilima, pa u Srpskoj listi procenjuju da bi na miting trebalo da stigne oko 7.500 građana.

Prema saznanjima sa terena, autobusi različitih prevoznika među kojima su i vlasnici Albanci južno od Ibra, više puta su se zaustavljali kako bi formirali kolonu i zajedno stigli u Beograd.

Iz Srpske liste kažu da je interesovanje za odlazak na miting bilo veliko, ali da je broj onih koji su planirali da putuju za Beograd juče značajno smanjen.

Sve škole, javne i zdravstvene ustanove u severnom delu Kosovske Mitrovice rade bez problema ali je vidljivo manje prisustvo građana i automobila na ulicama severa Kosova.

 

Iz Kragujevca 16 autobusa

Iz Kragujevca je danas krenulo ukupno 16 autobusa u Beograd na miting predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Među autobusima je tri dabl-dekera i sedam kombija.

Niko od funkcionera SNS iz Kragujevca nije odgovorao na pozive dopisnika agencije Beta da bi potvrdili ove podatke.

Miting „Stop nasilju“ biće održan u 18 sati na platou kod Doma Narodne skupštine, a najavljeno je obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra spoljnih poslova Ma]arske Petera Sijartoa.

Iz Prokuplja 30 autobusa članova i simpatizera SNS krenulo na miting u Beograd

Iz Prokuplja je danas krenulo tridesetak autobusa uglavnom privatnih prevoznika sa članovima i simpatizerima Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd kako bi u 18 sati prisustvovali mitingu „Budućnost Srbije“.

Među putnicima, kojih bi prema proceni, trebalo da bude oko 2.000, su svi gradski funkcioneri, gradonačelnik, članovi veća, odbornici SNS, direktori i veliki broj radnika zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima i ustanovama.

Autobusi Niš ekspresa danas voze prema izmenjenom redu vožnje, kako su rekli na Ekspresovoj stanici u Prokuplju, „kao u vreme državnih praznika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari