Izbor direktora preduzeća Vode Vojvodine put ka "Novom Sadu na vodi" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Brajan Brković izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević kandidat za novog direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine, čime bi se otvorila mogućnost izgradnje „Novog Sada na vodi“.

Ova nezvanična informacija ne bi bila toliko značajna da ne postoji spor između preduzeća Urbanizam i Voda Vojvodine oko ambicioznog „Galensovog“ projekta, popularno nazvanog „Novi Sad na vodi“, ukazao je Brković u saopštenju SSP.

Brković je predočio da su Vode Vojvodine odbile da daju pozitivan odgovor na vodne uslove, potrebne za izradu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine, kojim je predviđena gradnja više objekata na plavnom zemljištu Dunava.

Time bi se odbrambeni nasip od poplava morao izmestiti bliže Dunavu za 500 metara u dužini od oko 4,5 kilometra, naveo je Brković i ukazao da je plan da „verni“ partijski kadar prilagodi politiku i stručnost preduzeća potrebama investitora i dozvoli gradnju u zabranjenoj zoni korita reke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari