"Vode Vojvodine" i novosadski FTN zajedno osnivaju novi master studijski program na smeru Hidrotehnika 1Foto: Vode Vojvodine

JVP „Vode Vojvodine“ i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu potpisali su Ugovor o dualnom obrazovanju sa kojim će osnovati novi studijski program za studente master akademskih studija, na smeru Hidrotehnika.

„Naše preduzeće se na ovaj korak odlučilo jer imamo kapacitet da uposlimo nove mlade ljude i zato što smo u jednoj tržišnoj utakmici sa privatnim sektorom, koja nije jednostavna“, rekao je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, navodi se u saopštenju tog preduzeća.

On je naveo da je potrebno da u javnom sektoru postoji društvena odgovornost i trud da se najbolji mladi kadrovi zadrže u državi.

„Nadam se da će ti studenti ostati da rade kod nas, da ćemo stvoriti i uslove da otvorimo nova radna mesta i da to najkvalitetnije što školujemo zadržimo da radi u struci u javnom sektoru“, poručio je Kružević.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Srđan Kolaković istakao je da su ovi studenti budući diplomirani inženjeri koji će biti osposobljeni da upravljaju vodama na celoj teritoriji Srbije i da je osnovni cilj odmah posle diplomiranja preuzmu odgovornost u poslu.

„To je naš osnovni cilj. Pola svog školovanja će provesti u JVP Vode Vojvodine, gde će se sretati sa konkretnim problemima“, rekao je Kolaković.

Kako se navodi, nov studijski program startovaće od naredne školske godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari