Bivši fudbaler na poslaničkoj listi koalicije Zdrava Srbija i Bolja Srbija 1 Foto: Stamatović, Đurovski i Jovanović/Zdrava Srbija

Boško Đurovski, fubalski trener, bivši fudbaler, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac i kapiten Crvene zvezde, iza koga je i zavidna međunarodna karijera, biće kandidat za narodnog poslanika koalicije Zdrava Srbija i Bolja Srbija, na izborima 21. juna.

Rekavši da su „glavne asocijacije na sport – zdravlje i uspeh“, Đurovski je naveo da je „u razgovoru sa članovima te koalicije uvideo koliko im se stavovi podudaraju, kao i da će najviše biti angažovan u oblasti sporta i ekologije“.

„Više od dve trećine života proveo sam u dve najorganizovanije države na svetu – Švajcarskoj i Japanu, i to mi daje za pravo da dam svoj doprinos Srbiji“, kazao je Đurovski na konferenciji za novinare te kolicije u Beogradu.

On je istakao će se „posebno zalagati za razvoj školskog sporta, ekološku edukaciju građana svih uzrasta, ali i za oživljavanje sela i unapređenje poljoprivrede“.

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina, istakao je da će, osim Đurovskog, „na poslaničkoj listi te koalicije biti ljudi koji su nešto značajno uradili u svojim lokalnim sredinama, a koji nisu bili u centru pažnje nacionalnih medija“.

U programi te koalicije, kako je rekao, „na prvom mestu je Srbija, na drugom građani, a na trećem kultura, vera i nacija“.

„Najbolje izborne rezultate očekujemo u Čajetini, Topoli, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Priboju, Loznici, Leskovcu, ali i drugim gradovima i opštinama u Srbiji“, ocenio je Stamatović.

On je istakao da „se u vreme korona virusa videlo koliko su značajne manje sredine za stanovnike većih gradova i da se nada da će to građani prepoznati na izborima“.

Kao dobar primer za to je naveo opštinu Čajetinu koja je, kako je kazao, sa 16.000 stanovnika pokazala da može da bude servis građanima iz cele Srbije, a koji su boravili na njenoj teritoriji tokom vanrednog stanja“.

Navodeći da je izborni slogan te kolicije „Zdravo da pobedi“, Dragan Jovanović, lider Bolje Srbije i predsednik SO Topola, ocenio je da je ta poruka „danas aktuelna više nego ikada“.

„Dobri domaćini iz Srbije su pokazali da su zdrave sredine u kojima oni žive. Sada je red da Šumadinac bude ministar u novoj Vladi Srbije“, poručio je Jovanović i pozvao medije da se otvore za sve aktere u predizbornoj kampanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari