Čikiriz: Politika subvencionisanja stranaca diskriminiše domaće privrednike 1Foto: Mirko Čikiriz/ facebook

Funkcioner Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Mirko Čikiriz ocenio je večeras da je aktuelna politika subvencionisanja stranih investitora diskriminiše domaće privrednike.

U debatnoj emisiji „Reč na reč“ na Radio-televiziji Srbije (RTS), predstavnik izborne liste „Za kraljevinu Srbiju“ Mirko Čikiriz je kazao da subvencionisanje stranaca može da bude opravdano samo ako u Srbiju donose nove tehnologije i znanja.

Naglasio je da potrebno omogućiti poreske olakšice državljanima Srbije u inostranstvu kako bi investirali u zemlju.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, koji je predstavnik izborne liste „Koalicija za mir“, kazao je u toj emisiji da je subvencionisanje stranaca Srbiju „povuklo napred“ i „povezalo je sa svetom“.

Rekao je da je strani investitori u Srbiju donose tehnologiju i kapital i drugo što je potrebno za razvoj domaćih preduzetnika.

Naglasio je da je korupcija u Srbiji ozbiljan problem i podsetio da je pre 10 godina Skuptšini predložio Zakon o poreklu imovine.

Predstavnica izborne liste „Ujedinjena demokratska Srbija“ Gordana Čomić kazala je da neki strani investitori napuštaju Srbiju čim se završi subvencionisanje njihovih poslova, kao i da ima primera investitora sa „veoma diskutabilnim rejtingom“ poslovanja u Srbiji.

Naglasila je da će se lista na kojoj je zalagati da se za ekonomska pitanja angažuju ekonomski stručanjaci koji će voditi dijalog o toj grani politike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari