Đurić (SMS): Vlast i opozicija zastrašuju građane lažima o kineskim probnim vakcinama 1Foto: N1

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić kritikovao je danas one predstavnike vlasti i opozicije zbog izjava o navodnoj obaveznoj vakcinaciji „kineskim probnim vakcinama“ i ocenio da je reč o zastrašivanju građana.

„Nedavno objavljeni inovirani Pravilnik o programu obavezne i preporučene imunizacije stanovništva protiv određenih zaraznih bolesti povod je za najnoviji talas zastrašivanja građana od strane mnogih političara – kako iz vlasti, tako i iz opozicije – izmišljanjem zakona o obaveznoj vakcinaciji nepostojećim kineskim probnim vakcinama od korona virusa koji Skupština Srbije, naravno, nije donela“, naveo je Đurić na svom profilu na Fejsbuku.

Dodao je da svima predlaže da se o pravilima imunizacije slobodno informišu iz teksta pravilnika koji je u celosti javno dostupan na internetu.

„U vezi sa strahovima koji se kod građana raspiruju u pogledu 5G mreže i drugih novih tehnologija, građani bi se o svemu što ih brine trebali informisati pre svega iz kredibilnih izvora kao što su internetske stranice i profili na društvenim mrežama naših dokazanih i uspešnih obrazovnih i naučnih institucija, kao što su fakulteti tehničkih nauka, elektrotehnike i telekomunikacija“, poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, političari koji pokušavaju da u predizbornoj kampanji profitiraju raspirujući strahove građana nenaučnim i neutemeljenim informacijama i izmišljenim vestima iz nekredibilnih izvora „zaslužuju posebno mesto u istoriji političkog beščašća“.

„Ova vlast se ne može pobediti, pa čak ni iole oslabiti izmišljenim vestima, već glasom razuma, pogotovo što nije preterano teško od nje i njenih tabloida biti razumniji“, naveo je Đurić.

SMS je član koalicije Ujedinjena demokratska Srbija, koju čine i organizacija Srbija 21, Vojvođanski front na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Građanski demokatski forum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari