GIK u Nišu proglasila 11 izbornih lista, očekuje se odlučivanje o još pet 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Gradska izborna komisija u Nišu proglasila je do juče popodne 11 izbornih lista, a predaju lista do ponoći, kada ističe rok za to, zakazale su još četiri političke organizacije i koalicije, kazala je juče predsednica niške GIK Ljiljana Berić.

Berić je kazala da će se juče u toku popodneva odlučivati i o još jednoj listi koja je već predata, „Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana“.

Ona je za naš list precizirala da su potroglašene liste Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke, grupe gradjana Spas, Narodne seljačke stranke, Ruske stranke, koalicije Nove Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta, koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, GG „Niš, moj grad“, koalicije „Metla 2020 – živi zid“, GG „Ne damo Niš“ i “Srpske desnice za domaćinski Niš“.

Predaju lista zakazali su pokret „DosZ. Miladinović​ta je bilo“, koalicija Nove stranke i Zelene stranke „Nek maske padnu“, Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i grupa građana „Tolerancija za Niš“.

Prema njenim rečima, od ukupnog broja do sada predatih lista, dve liste su sa imenima 61 kandidata, koliko odbornika ima Skupština grada, dok su ostale liste sa dve trećine ili jednom trećinom ukupnog broja odbornika. Kandidate za sva odbornička mesta u Skupštini grada ima lista “Aleksandar Vučić – za našu decu” i lista koalicije SPS I JS.

Na lokalnim izborima u Nišu biraju se odbornici Skupštine grada i skupština pet gradskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari