Hoće li SNS imati ispod ili iznad 57 odsto 1Foto: Stefan Savić

Sve pare uloži na Vučića. Kvota je bedna, ali ti je zarada zato sigurna – objašnjava mi maloletni S. T. (16), koga sam kao redovnog posetioca kladionica angažovao da mi objasni kako funkcioniše političko klađenje pred aprilske izbore.

Kladionice su odmah po raspisivanju izbora ubacile u svoju ponudu mogućnost tipovanja na ishod političke trke, za izbore raspisane 26. aprila. „Na sve se možeš kladiti, brate, zašto propustiti sigurnu kintu. Veruj mi, pre će SNS da pređe 57 odsto nego što će Juventus da osvoji Skudeto“, odgovara mi na pitanje da li se redovno kladi na politička dešavanja ili samo na sport.

Kladionice su na to da će SNS imati preko 57 odsto glasova dale kvotu 1,80. U prevodu na jezik nekladioničarske populacije to znači da na uloženih 100 dinara (da će vladajuća partija imati preko 57 odsto) možete zaraditi 80, odnosno ukupna isplata bi iznosila 180 dinara. Ista je kvota i ako smatrate da SNS neće imati preko 57 odsto (u nekim kladionicama je za nijansu veća 1,90).

„Kuća nikad ne gubi“, priča mi dalje S. T., koji uprkos mladim godinama pokazuje mudrost objašnjavajući zašto je baš 57 odsto uzeto kao merilo vrednosti uspeha SNS-a. „Da su stavili 50 odsto kao meru, onda bi kvota morala da bude baš nikakva, oko 1,10, a na to se niko ne bi kladio jer nema zarade.

Da su stavili 55 odsto možda bi bili u riziku da svi odigraju da će preći taj prag, pa bi onda kladionica bila u minusu. Ovako je, brate, dobra navlakuša. Nije lako preći 57 odsto, čak i ako uspe bojkot i izlaznost ne bude velika. Biće tu čupavo, oko 55, 56 odsto će imati sigurno, a 57 je već klackalica. Ovako će pola ljudi da igra da prelaze, a pola da ne prelaze tih 57 odsto“, dodaje dalje.

Na moju konstataciju da je glupo da uložim pare na njih kada sam trenutno pri stavu da podražavam bojkot, odgovara: „Nemoj da si glup, brate, ovo je sigurna zarada čak i ako ne izađeš. Pa jesi video koliko su prošli put autobusa i kombija dovezli ispred škole na glasanje. Pa i ja navijam za Inter, ali se sigurno neću kladiti protiv Juventusa. Kladiš se zbog para, a ne zbog političkih uverenja“.

Priča mi i kako u kladionicu redovno ulazi od svoje 14. godine. Na moje pitanje da li je ikada imao problem jer je klađenje zakonom zabranjeno za maloletnike, odgovara: „Ma jok brate, to ranije dok sam bio klinac, a sada više ne. Uostalom, vidiš koliko sam visok, otkud ona za pultom zna da li imam 16 ili 18.

Ne može to nikako da proceni“. Na moju konstataciju da se to lako utvrđuje uvidom u ličnu kartu, zaključuje: „Ma opusti se, nisu radnici u kladionici službena lica pa da smeju da ti traže ličnu kartu.“ Od daljih ubeđivanja sam odustao i uzeo da prelistam na šta se još mogu kladiti osim na SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari